How I organize my tudungs!

Nak susun tudung ni selalu jadi masalah sebab kalau kemas pun, nanti dalam seminggu dua, mesti dia berterabur balik. It's so hard to find a system yang betul betul okay.

Cara susun tudung



Cara susun tudung


Sebelum ni, I susun tudung pakai penyangkut bulat bulat ni:


Pros: Boleh sangkut sampai 30+ helai tudung. And harga dia pun murah, dalam RM7-RM10 je harga dia. I beli sampai dua. Lepastu gigih susun macam ni.
Cons: Senang bersepah. Tarik satu, yang lain mula la nak tertarik sekali. Lepastu belakang dia nampak tak kemas. Pastu, bila dah sangkut, susah nak cari tudung mana yang best, unless buat macam pameran. And susah nak kekalkan susunan warna. Lama lama I annoyed dengan penyangkut macam ni.

Lepastu, I susun dalam laci.

Pros: Kalau bersepah pun, tak sakit mata sebab tertutup dalam laci.
Cons: Senang bersepah and susah cari tudung.

Hari tu ada jalan jalan dekat Kenanga, I terjumpa hanger tudung ni RM5 je (ada 10) so terus beli 2 set.






So sangkut je tudung macam ni:



Bila dah banyak banyak, jadi lah macam ni:


Bila dah banyak banyak, rasa seronok pulak tengok warna dia. Makan space sikit, tapi happy sebab senang nak ambil and pilih! So setakat ni, this is my fav. In the future, kita tengok macam mana :P

Thanks for reading!




3 comments

  1. I love your collection on your tudung! So Kemas and Pastel <3 Such nice colors!

    ReplyDelete
  2. mane nak cari hanger bulat comel rm5 tu iman

    ReplyDelete