Recent beauty purchase (Hermo, Wakobeauty, Worthee Cosmetics, The Ordinary)

Lately ni I banyak pulak shopping skincare. Sorry, I can't help it. Banyak sangat benda dalam wishlist :(







First of all, from Hermo. Sekarang still ada lagi sale Hermo x MyCyberSALE. Sampai hari Jumaat ni.


What I bought:
1. Cosrx Acne Pimple Pad - Ada 70 pads, I nak guna as toner, just sapu je cotton pad tu dekat muka
2. Cosrx Acne Pimple Patch - Ni I dah beli haritu, dah review dah, memang best. Wajib ada dalam simpanan, just in case naik jerawat, tempek je. Seriously I suka! Review here: Cosrx Acne Pimple Master Patch Review
3. Benton Snail Bee High Content Steam Cream - Sebab ada banyak great reviews. Good for scars, moisturizing, kalau ada any blemishes ke. Tak sabar nak guna yang ni!
4. TheFaceShop Face Mask - ni sebab RM1 je so I tambah je la dalam cart haha

I ada blog about my Hermo experience haritu, you can read it here: HERMO MALAYSIA USING GDEX and it was a bad experience. So kali ni, I try guna Pos Laju pulak I love Pos Laju. It took 3 days to arrive. Ok la sebab musim sale, biasalah lambat.

Tapi yang tak best nya, tak dapat banyak sample Cosrx. I nak sample Cosrx.... Okay tapi takpelah sebab banyak jugak samples tu



Next, is from IG @budgetbeauty__ (Ada dua kali underscore tau!)


St. Ives scrub, moisturizer and Vaseline Lip Therapy. Yang moisturizer tu dah lama dalam wishlist and I can't wait to try them out!




Wakobeauty - One of the preferred seller on Shopee. So I beli Cosrx Snail 96 Mucin Essence ni. Dekat Hermo around RM65, I beli RM49.90 free postage. And it was quite fast! This is mainly for moisturizing and reduce acne scars (hopefully)

Worthee Cosmetics - Paula's Choice authorized reseller. I bough 2% BHA Liquid. I read some reviews yang kata this Paula's Choice BHA is better than Cosrx BHA so I'm gonna give it a try. Yang ni size kecil je, RM45. You guys can check their website.

More on AHA & BHA: Exfoliation, AHA & BHA

The Ordinary - One of the famous brand right now! I beli Alpha Arbutin serum (for acne scars) and Glycolic Acid Toning Solution (for dullness, improve skin texture etc). And ada a few lagi yang I dah order, tak sabar nak tunggu diorang sampai!




I also bought quite a lot of sheet masks! Yang ni semua from either Watsons or Guardian and ada sale. Kalau takde sale, I tak beli kot...


Lastly, I bough a skin moisture analyzer. Motif sangaaaat.



Dia boleh analyze moisture level, oil level and kulit soft ke tak. I don't even know result dia betul ke tak, atau dah rosak. Stress jugak guna barang dari China ni. Nasib baik murah je, less than RM30...



That's all. Ada a few lagi parcels yang nak sampai, penatnya nak tunggu....

Thanks for reading!

6 comments

  1. Wow, you really bought a lot of beauty products. So many facial masks, which I will also only buy during sale time. LOL

    ReplyDelete
  2. Nak tanya, kak Iman beli The Ordinary products dekat mana ye? ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat ig makeupbypapot :). Tolong jawabkan. Hehe

      Delete
  3. Baru je tanya kak iman about beauty product dalam shopee boleh percaya tak rupanya kak iman pun ada purchase dalam tu.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Skin moisture analyzer tu nak beli dekat mana ?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum✨ kak Iman. Antara Alpha Arbutin Serum tu dengan Niacinamide+Zinc mana lagi okay?

    ReplyDelete