Beauty products in the fridge!

There are some beauty products that I store in the fridge. Yes!







I letak dekat dalam Multi Keeper ni, tak bercampur dengan makanan





1. Vitamin C serum
The main reason to store my Vitamin C serum in the fridge is make it last longer and prevent oxidation. Oxidation (bila serum dah bertukar jadi warna daripade jernih kepasa orange), maksudnya vitamin C tu dah tak ada function. Boleh je guna lagi, tak bahaya pun, cuma dah tak ada benefit lah. Soooo, kalau taknak bagi dia oxidised, I letak dalam peti supaya jauh daripada cahaya matahari and bagi dia sejuk (tak terdedah dengan panas).

2. Eye cream
Just for the cooling effect. Seronok pakai eye cream bila rasa sejuk sejuk, soothing gitu. Tapi yang I letak ni bukan eye cream pun. It's an eyes cube. Eye cream biasa, I tak letak dalam fridge sebab malas and susah bawa travel pulak kalau dia dah suka duduk dalam peti, nanti panas kang dia merajuk... :P

3. Sheet masks
This is also not an obligation tapi saja, suka sheet mask yang sejuk sejuk, rasa soothing jugak. Tapi I tak letak semua sheet mask la. Letak yang rasa rasa nak guna. Yang lain I simpan dalam laci, jauh daripada direct sunlight.

That's all! Ini je beauty products yang I simpan dalam peti.

Thanks for reading!

2 comments

  1. Review Vitamin C serum please!!!!

    ReplyDelete
  2. setuju! Review Vitamin C serum pleasee :)

    ReplyDelete