My attempt on 10 step Korean skincare routine

The basic skincare routine pun kena paksa diri, apa tah lagi kalau 10 step? Haha. However, this is not my everyday routine. Normally it's 4-5 steps je, depends on my mood.







This is my attempt on the famous 10 step Korean routine.

Tapi hello, kita duduk Malaysia yang panas dan lembab sepanjang tahun. Imagine kalau banyak keluar rumah, baru pakai moisturizer sikit, dah melekit berpeluh.... Orang korea tu takpe lah layer layer banyak banyak sampai toner pun 7 layer, sebab diorang a bit dryer.

Butttt, I have dry skin. Maybe sebab jarang berpeluh and banyak duduk dalam aircond. That is why I tried this 10 step skincare routine but not everyday. The 10 step ni pun, tak termasuk any acids (chemical exfoliator). This is just the basic 10 step.... Ni night routine tau. Pagi pagi tak kuasa la nak buat routine panjang panjang. Buat 4-5 step dah cukup dah.


The 10 step Korean routine that I've tried (night routine)


1. Oil cleanser - Heimish All Clean Balm
I've reviewed it here: HEIMISH ALL CLEAN BALM REVIEW
About oil-cleanser / double cleansing method: SKINCARE 101: DOUBLE CLEANSING METHOD

2. Low pH cleanser - Cosrx Low pH Good Morning Cleanser
I've reviewed it here: COSRX LOW PH GOOD MORNING GEL CLEANSER REVIEW
Why we need low pH cleanser: SKINCARE 101 : LOW PH CLEANSER
Also read: SKINCARE 101: ALL ABOUT FACIAL CLEANSERS

3. Exfoliate - St. Ives Oatmeal Scrub
A non Asian Beauty product but works well for me.... The function is to remove dead skin cells, supaya product lain boleh absorb ke kulit. Pernah tak rasa, kadang kadang pakai certain product tapi tak nampak perubahan sangat? Maybe dah banyak sel kulit mati dekat muka tu, so kena la remove semua sel kulit yang dah mati supaya kulit kita dapat absorb benefit skincare yang lain. Also, untuk bersihkan segala pores yang tersumbat tu.
I've reviewed it here: ST. IVES OATMEAL SCRUB + MASK REVIEW

4. Toner - Klairs Supple Preparation Toner
Tengah nak try habiskan this toner. Sometimes I like it, sometimes I don't. The function of toner basically is to prepare skin for next step and hydrating.
Also read: SKINCARE 101: ALL ABOUT TONER

5. Essence - Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
This is the new addition, I normally use Missha First Treatment Essence tapi tak dikira as essence sangat sebab dia guna as first treatment? Ok. But the basic function of essence is for hydration and brighter skin, and sometimes ada benefit lain, depends on the ingredient untuk tackle skin problems. Ada yang untuk brightening, acne, reduce acne scars. It depends.

6. Serum - Klairs Rich Moist Soothing Serum
I haven't found the one serum yang I really like. (Dah ada yang I target nak beli tapi tak beli beli hahaha). So sekarang ni just depend on samples je. Serum ni ada concentrated ingredient untuk improve our skin issue. Dia memang ada target yang specific untuk masalah kulit. Dullness? Acne? Acne scars? Wrinkles? Dryness? Redness? Cari serum yang sesuai dengan masalah kulit masing masing.


The differences between each products. Ni beza dari segi texture dia. Toner memang almost macam air. Essence thick sikit dari toner. Serum almost macam gel-like texture. Moisturizer macam cream.

7. Sheet mask - Dr. Morita Hyaluronic Acid Moisture Essence Facial Mask
Again, this is also bukan korean punya sheet mask. It's from Taiwan. Tapi takpelah, Asian jugak. One of the best sheet mask. Sheet mask ni ada punya essence dalam dia and taknak bagi essence tu semua evaporate, jadi kita tempek je lah sheet mask ni dekat muka supaya kulit dapat absorb semua benefit of the essence.

8. Eye cream - belif Moisturizing and firming eye cream
For extra hydration & protection around the eyes. 

9. Moisturizer - Klairs Rich Moist Soothing Cream
Ni pun I tengah try sample dia. Moisturizer is to lock segala hydration yang kita dah letak dekat muka sebelum ni (toner, essence, serum) and to moisturize kulit. Dry skin, oily skin, semua perlu pakai moisturizer!

10. Sleeping mask - Laneige Water Sleeping Mask
I've reviewed it here: [REVIEW] LANEIGE WATER SLEEPING MASK
Ada certain orang, dia tak pakai moisturizer kalau pakai sleeping mask, but I like it extra :P


From the famous book, The Little Book of Skincare, Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin, my fav book <3

That's all. Hope it helps and thanks for reading!

(Disclaimer: This is not a paid/sponsored review. I bought all the products using my own money. Every skin is different. What works for me, might not work for you. This is just my personal experience)



5 comments

  1. rasanya kalau hari rajin sedunia baru boleh buat kot 10 step ni hahahaha

    ReplyDelete
  2. Never stand on Korean skin care steps XD It's too long for me hahah! #lazyass
    I love St.Ives, I use their Apricot scrub ^^

    ReplyDelete
  3. Cutenya the cartoon showing the steps of korean skincare! I love using Korean product though, my skin care are rather mix and match! hehe

    ReplyDelete
  4. I am using the cosrx low pH cleanser too. I love it!

    ReplyDelete