Baby Room Isetan The Gardens Mid Valley






Since I'm a direct bf mummy, I just discovered all the baby / nursery rooms at the malls. Sebelum ni tak pernah perasan pun ada bilik macam ni untuk breastfeed / changing baby.



Where is it located?
Level 2 Isetan, The Gardens. Just masuk je Isetan Level 2 yang ada DIGI dengan Gongcha tu (one of my fav drinks!), go to your left, and nampak bahagian jual stroller ni. Dia dekat belakang tu.

The room itself is so pretty, ada tiga tempat nak breastfeed, ada kerusi panjang nak tunggu and tempat nak salin diapers.


Tempat salin diapers ada tiga, with tong sampah provided.

Ada microwave and sinki.

Hot water dispenser.

Kerusi untuk duduk, tunggu, teman isteri sambil letak barang barang shopping haha

Breastfeeding area. Tapi kerusi dia tak best sangat sebab sempit macam tu, kesian baby tersepit sikit.




The Gardens
I also saja pi jenguk yang The Gardens punya baby room, same level, Level 2, sebelah Isetan dekat belakang lift area tu. A bit tersorok.

Ada private space with sofa (takde hand rest so mesti lenguh kalau breastfeeding lama lama ni) and changing table.

Ada sinki jugak.

Tu je.

Jusco Midvalley

I also went to the baby room dekat dalam Jusco, Mid Valley. Same level dengan kids punya barang, dekat area toilet. I was veryyyy dirty and smelly and gloomy. I don't know why.

Tapi sebab Maysaa dah lapar, I redha je lah susukan dia dekat bilik tu but lantai dia basah... And gelap. And sempit. Sedih betul rasa. Tak sempat nak ambil gambar sebab ramai orang dekat dalam tu, and a bit riuh.

Tapi satu je best. Dia ada weighing scale. Sempat la letak Maysaa and timbang berat dia hahaha #Sempat

That's all. I haven't tried other baby rooms sebab Maysaa normally feed dalam kereta. Tapi time kitorang pergi The Gardens & Mid Valley ni, kitorang naik Uber so alang alang tu try je lah baby room dia.

Thanks for reading!

4 comments

  1. Nursing room Sunway Velocity best!

    ReplyDelete
  2. I pun tak faham kenapa bilik2 keperluan sebegini tak dijaga dengan baik - agaknya mentaliti orang Malaysia nie berfikir 'aku hanya pengguna dan bukan tugas aku untuk jaga dengan baik'. Agaknya kan? Kalau semua boleh jaga dengan baik, mesti bilik air, surau dan lain2 bilik gunasama akan terjaga dan bersih.

    ReplyDelete
  3. Well maintenance is the key to ensure baby's and mum's hygiene and safety. There's a high need on this concern though.

    ReplyDelete
  4. wow nice baby room they have! consider nice one edi cause some mall dun have so hygiene place.

    ReplyDelete