Top 5 Boat Noodle's menu that I love!


Who doesn't love Boat Noodle kan?

So this is my list, benda yang memang wajib order setiap kali pergi Boat Noodle!




1. N01: Beef Pathumtani 

Rice noodle dengan kuah Pathumtani. My personal favourite! And I will always prefer beef. Yang ni 10 mangkuk pun boleh habis k tak, tipu je.

Apa beza Pathumtani dengan Ayutthaya? 
Ayutthaya ada santan, warna dia brown sikit dari Pathumtani. Pathumtani, kuah dia lagi pekat and tak pedas sangat macam Ayutthaya. I suka yang takde santan sebab rasa dia tak berempah sangat.

Harga: RM1.90 satu mangkuk

2. B03 Cha Keow Yen (Iced Green Tea)

Sebelum try Boat Noodle punya Iced Green Tea, my favourite green tea was from Starbucks. Starbucks Green Tea Frap lah yang paling sedap didunia, tak ada tandingannya!

Lepas try boat noodle punya? Ok bye Starbucks. Dah lah Iced Green Tea ni RM7.90 je, nak bandingkan dengan Starbucks kan.

Even Nuhaa pun suka minum Iced Green Tea ni tau!


Dapat N01 & B03, memang perfect combination!

Harga: RM7.90

3. F02 Grilled Beef Meatball

Grilled Beef Meatball ni memang sedap sebab dia dah siap celup dengan sos dah. (For me yang lidah tak tahan pedas, sos dia a bit pedas but I still love it!) 6 biji meatballs, RM5.90. At least kena order dua pinggan!

Tu yang kiri atas sekali tu.

Harga: RM5.90


4. F12 Sangkaya

Steamed bread with sangkaya. Roti dia lembut, sangkaya dia manis manis gitu, kena kacau dulu beriya riya baru celup okay?

Punya la manis kaya dia, tapi tetap nak makan kaya sahaja. Nasib baik comel.

Harga: RM6.90

5. Between The Kraken Curry and Kra-Pow Chicken Rice, I can't decide *toughest decision ever*

I love The Kraken Kari sebab seafood dia best lepastu kuah dia rasa kari + telur taktahu nak describe macam mana tapi sedap. Makan pulak dengan nasi panas ha kenyang terus perut!

Harga: RM13.90

Tapi Kra-pow Chicken Rice pun sedap jugak! Minced chicken kuah dia sedap plus nasi panas and telur, perfect!

Harga: RM11.90

(Of course lah gambar ni semua pergi hari yang lain lain sebab senak la perut kalau makan semua sekali gus hahaha)




Other menus

Hulk Smash Green Curry ni pun sedap! Tapi sebab lidah taktahan pedas, so tak masuk dalam top 5. Tapi takdehal, boleh je makan. 

Ayam Legend is my husband's fav. Setiap kali datang memang order Ayam Legend tapi selalu habis stock. Sedih. 


This Nam Yam, takde dekat Boat Noodle biasa. Kena pergi stall Chill Chill baru ada. This one is my fav!



*Not a sponsored post, I tulis review ikhlas ni hehe

So, what is your favourite menu from Boat Noodle?

1 comment

  1. I am a big fan of grilled meatballs. A meal is just not a full meal unless there is an iced green tea to go along with you main dish.

    ReplyDelete