Leaving the babies with their dads

Sejak Maysaa okay je kena tinggal dengan Daddy (This post: First time tinggal Maysaa dengan Daddy), rasa macam okay boleh lah tinggal lagi haha



So last week, ada invitation event lagi, and boleh bawak plus one so I ajak kakak ipar I (Kaklong) pergi. 



Kaklong ada dua anak, Nuhaa (2 tahun) and Sofeea (sebulan) so okay diorang pun tinggal dengan Abanglong. Settle.

Bawak sekali Maksu Wafaa untuk jagakan babies, just in case, sebab ada tiga baby kena jaga.

So they dropped us, so berseronok lah dua mak orang tanpa anak masing masing, cewah.


Tapi macam biasa, kena selalu contact sebab risau


Masa ni nampak okay lagi, Sofeea je nangis nak Ummi dia agaknya.



Tapi sebab Sofeea dah nangis, kitorang decide untuk keluar kejap pergi ambil Sofeea, lepastu masuk balik. Masa pergi dekat kereta, Maysaa tidur lena, tak affected pun dengan Sofeea nangis. Kaki tidur betul hahaha

Terpaksa la Kaklong pakai nursing cover masuk event balik. Glams gitu kannn.


Tengok tu, pergi makan ice cream tak ajak. Dah la dah lama mengidam makan kat situ tapi tak dapat dapat. Maysaa macam biasa, tidur je dengan Daddy dia.

Ni lah benda yang dah lama I mengidam! Kena tuang caramel dia pastu nanti dia cair.

Kemain sedap Nuhaa makan tau!

I dengan Kaklong pun okay je, Sofeea tak nangis langsung ok bila dapat Ummi dia. #manja

With the founder, Ainaa :)

Nursing cover pun glamorous ok.


Yesss, we survived! Sebenarnya the dads lah survive jaga babies. Hahaha


Thankyou Daddy, Maksu Wafaa, Abanglong and Nuhaa sebab semua tengokkan Maysaa :)

9 comments

  1. Nasib baik daddy pandai nak jaga anak2 dia :)

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  2. Comel je... syukur daddy ok nak jaga baby kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Huhu your blessed with a great husband :)

    ReplyDelete
  4. daddy mau jaga anak kejap tak pe lah../ heeee

    ReplyDelete
  5. The cutest! You and your husband has to be one of the most luckies couple to be in love :)

    ReplyDelete
  6. Since survived two times already, must do this more often. Hahaha All the best in your parenthood.

    ReplyDelete
  7. being a parent is the world's greatest challenge and it will last a lifetime. Yet it is also a very fulfilling task :)

    ReplyDelete
  8. The reason I could only go to events on weekends was so my husband could look after my child! Hehe! But if I could bring my child and husband with me to the event, that would be awesome! ;)
    http://www.heymamacoi.com

    ReplyDelete
  9. Its not easy to be a mom and go event as well. Lucky you got your family who help

    ReplyDelete