[ONLINE SHOPPING REVIEW] Hermo Malaysia using GDEX

Hermo.my is one of my favourite shopping site for beauty products especially from Korea!




What I bought:
1. Cosrx Low ph Good Morning Gel Cleanser
2. Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
3. Cosrx Acne Pimple Master Patch
4. Nature Republic Argan Essential Deep Care Hair Pack

Review soon!


You can choose which courier you want to ship your items. I picked GDEX

Placed my order on Thursday. Shipping was on Friday. On Saturday morning, I realised there's a note from GDEX saying attempt to send, fail. Padahal obviously I'm at home and kereta memang parking depan pagar. Tak ada orang ketuk pintu langsung. Or called. What is the purpose of providing my phone number kalau tak reti nak call?

I tried to call gdex's office but obviously Sabtu, office tutup. And Monday is public holiday. On Tuesday morning, they called me, tanya bila nak. Ha nasib baik reti pulak call. They can only deliver on Wednesday. I dah pesan suruh ketuk pintu betul betul, or call bila dah sampai.

On Wednesday, GDEX datang ketuk pintu rumah macam nak roboh siap gegarkan grill. Motif sangat zzzzzz so annoying ok. Conclusion, don't choose gdex as the courier, unless gdex area korang baik.

Took 6 days (3 working days) for my order to arrive.

The packaging. Just a normal red box. Nothing fancy.

All products are in bubble wrap.

My items, safely arrived.

Hermo also gave samples, 4 Cosrx samples and 1 Tea Tree Oil from The Body Shop.

Overall
Just a so-so experience, I'm not that happy because it took me 6 days to arrive, gdex yang annoying (bukan salah Hermo), so okay lah kot.

Read my Althea experience: ALTHEA HAUL!

Thankyou for reading!

13 comments

  1. Kak Iman..shipping hermo kira mcm mne ye ? or ad hrge2 trtntu bru dot free shipping ?

    ReplyDelete
  2. Dua barang atau lebih, dapat free shipping. Kalau tak, shipping RM6.80 :)

    ReplyDelete
  3. Eh sama baru order hermo and bad experience dgn courier. Imaan pilih ninjavan. Ada complication then dpt on Tuesday jgk sbb cuti semua tu. Tpi biasa ninjavan pny service ok, very friendly. Cuma haritu je gatal nk try self-collect :B

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay next time kalau nak beli, boleh try :)

      Delete
  4. Baru order hermo last week..Gdex taiping ok,hermo dlvry hari khamis, jumaat smp, gdex call tny rumah kat mna and ada rumah tak, klu keja, dia anta kat tempat keje trus..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah gdex ni depends on area jugak. Certain area yang okay, okay je. Untung kalau dapat yang ok

      Delete
  5. Yes. Gdex suck. Dlu kene juga xketuk trus notice je. And dy hantar brg dkat centre jauh. I duduk seremban dy hantar nilai. Haih takkan nak drive jauh utk amek brg. Nasib call dulu rupenya hantar dkat seremban je. 2nd attempt pon xcall last amek sendiri jugak kat centre jgam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, lepasni memang taknak pilih gdex dah! Nak try courier lain pulak, hopefully okay. Tak pasal pasal nak kena ambil dekat office dia pulak kan

      Delete
  6. Ninja van best ! Pak cik so baik and boleh reschedule online for our packaging if fail at the first time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sounds great! Next time boleh cuba :)

      Delete
  7. Hai sis iman..nak tnyaa pasal acne patches tu..okey idok???hehehehe selalu tgk review dari minah2 cina jek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat guna lagi. Nanti dah guna, kite review ye :)

      Delete
  8. Kak iman, macam mana nak tahu tracking number ye? Dia akan state kat situ ke lepas submit order?

    ReplyDelete