Shopping untuk bilik baby di IKEA

Masa around 7 months pregnant, we went for IKEA trip nak beli perabot untuk bilik baby. Nak beli yang wajib wajib lah macam baby cot, rak baju, bath tub. Sebab dah survey lama sangat dah barang barang baby ni tapi tak beli beli sebab awal sangat.

First stop, mestilah makan meatballs dulu!


Lepastu baru surveyyyy





Ternampak seekor gajar and seekor polar bear, terus ambil. Niatnya nak beli satu je.




Lepastu saja buat poll dekat twitter


See, 50-50, 488 orang yang vote. 

Marwan pun macam, "Cuba tengok mata diorang, diorang macam nak ikut kita balik je".

Fine


Dua dua ekor dah selamat dibawa balik!


Beli bath tub etc etc


All the stuff we bought




What we bought:

Baby cot, tilam & cadar dia




Rak baju baby



Trolley untuk letak barang barang baby




Bath tub


Changing mat 




Asalnya bilik ni penuh dengan barang barang lama, tapi lepas dah kemas, jadilah bilik kosong.


Marwan gigih pasang langsir. (Lupa dah beli set langsir apa so tak include kat dalam list atas tu)


Sesi memasang. Ada lah tiga jam nak pasang baby coat + rak baju


 Almost done!

Tak pasang lagi sarung cadar for baby cot sebab takut berhabuk, awal lagi. Time ni bulan December, baby due bulan February. And bukan pantang kat sini so March baru nak guna. So sabar dulu.


Tapi tak sabar nak balik rumah nak kemas bilik baby ni cantik cantik, susun semua barang dia properly. Sebab tak sempat nak susun properly, tiba tiba je terbersalin awal :p

Cerita bersalin dekat sini, Pengalaman Bersalin

Ok byee!

1 comment