My 5 favourite daily lipsticks under RM30!

Hi! As a student, of course I'd like to find affordable makeups, especially lipsticks! So here are my five favourite daily lipsticks, under RM30!


1) Essence Long Lasting Lipstick in 07 Natural Beauty (RM13.90)



I've blogged about it here. The colour is very natural to the lips, not too pink, not too nude. The finishing is creamy tapi takdelah sampai melekit and really moisturizing, however it is not really pigmented so kena apply dua tiga lapis, but I looooove the colour! The packaging is also sturdy. Tak nampak murah!

Looks a bit glossy, because it is creamy. You can get it at any Watsons that carries Essence. I bought mine at Watsons Jusco Cheras Selatan for only RM13.65 (sebab diskaun hehehe), Watsons je tau, Guardian takde.

2) NYX Extra Creamy Round Lipstick in Tea Rose (RM19)

Because it is also creamy, it is very moisturizing. Its a bit pinkish to compare with the Essence's one, but it still looks natural for daily use. I don't really like the smell, but it doesn't lingers after you apply it, so okay lah.

You can get it at Sephora (rasanya ada lagi, sebab dah lama dah beli, among my first ever lipstick hehehe)

3) Catrice's Ultimate Colour Lipstick in 020 Maroon (RM21.90)
I love the packaging, rasa mahal and penutup dia ketat, susah nak terbuka bila campak dalam bag. It is pigmented, beautiful shade, and the smell is sooo nice, however because it is creamy, it bleeds out of the lips, senang terkeluar dari landasan bibir haha so, wearing lip liner is a must.

The colour is very very natural for my lips. You can get it at any Guardian that carries Catrice. I got mine at One Utama for only RM19++ sebab diskaun hehe. Guardian je tau, Watsons takde.

4) Wet n Wild Megalast Lipstick in Bare It All. (RM24)
I have this love-hate relationship with this lipstick. I hate the packaging, bila pegang memang rasa murah, penutup dia ya rabbi senang terbuka, that is why there are stains on the cap, habis kotor my makeup bag. However, the finishing is matte, so pigmented, so beautiful, and so cheap. I really love how the lipstick appears on my lips. But the packaging, and the smell, urghhh!

This lipstick is also the dupe for MAC Velvet Teddy. almost the same shade, but of course, way cheaper. If you don't want to fork out RM74 for MAC Velvet Teddy, buy this one! I bought mine from twitter for only RM18 hehe but you can get it at SaSa for around RM24. It used to be RM22.90 tapi dah naik harga. Or you can find them online for only around RM16-RM18. Yes.

5) NYX Soft Matte Lip Cream in Stockholm (RM29)
I think everyone owns at least one NYX SMLC. My favourite is Stockholm. I love the color, natural on my lips, not too nude, not too pink, it's like soft peach. It's creamy, however it gives matte finishing on your lips. I love the smell, it's like vanilla!

I love the finishing of this lipstick. You can get it at Sephora. However, the lipstick is always out of stock at Sephora. Dah nak habis dah, cepatlah restock please Sephora!

Macam biasa, pinjam tangan suami to do the swatches. From left, NYX SMLC in Stokholm, Wet N Wild in Bare It All, Catrice in Maroon, NYX in Tea Rose, Essence in Natural Beauty.


So, that's all. I'm all natural lipstick kind of girl. That is why semua lipstick nak dekat sama je warna hahaha. 

Thanks for reading!

Ask me anything on askfm: @imanabdulrahim

Back To School: Whats In My Bag

Semua benda sumbat dalam bag, padanlah berat!

Backpack ni beli dekat H&M Bukit Bintang tahun 2013 and pakai setiap hari, pastu bila kotor, sental dia, ha dah berapa kali sental dah ni, dah nak lunyai! 

Makeup bag and purse.

Two pencil cases. Satu untuk letak basic supplies, satu lagi untuk other supplies.

Ni pencil case untuk basic stationeries. Pen, pensil semua. Sticker untuk calculator tu beli dekat Mr DIY. Rupa dia dah buruk sebab tambal sticker tu since 2012. 

Pencil case pink ni beli from Mr. DIY, RM1.90 je. Untuk letak highlighters dan lain lain.

My planner. Ni wajib! Setiap tahun kena ada planner!

Lastly, my study planner and notebooks! Ada dua je notebook sebab ada dua je subjek semester ni. That's all!

Back To School: Study Planner

Hi. I'm gonna share my study planner! Suitable for diploma & degree students.


Resepi Ayam Padprik Simple

Potong ayam kecik kecik.

Goreng ayam sampai masak. Pastu angkat.

Hiris bawang merah, 4 ulas bawang putih, serai, halia.

Tumis bahan bahan hiris tadi dalam bekas yang sama goreng ayam. Tumis sampai naik bau.


Masukkan dua-tiga sudu cili boh. 

Masukkan gula, sebab taknak bagi pedas sangat cili tu hehehe #KelantanInMe

Kacau kacau sampai cili masak pastu masukkan ayam.

Potong sayur! Sukahati nak masukkan mushroom ke, carrot ke, suka hati. Taknak pun takpe.

Masukkan sayur.

Masukkan daun limau purut, barulah nama dia ayam padprik. Kalau tak masukkan limau purut, jadi ayam masak merah serai. Kalau tak masuk serai, jadi ayam masak merah. Pastu ayam masak merah tu kalau kurangkan cili boh then masukkan kicap, jadilah ayam masak kicap. Basic dia lebih kurang je. #Tips

Tambah asam jawa nak bagi masam sikit, sos cili ke, tomato ke, oyster sauce ke ha sukahati ikut taste sendiri.

Masukkan garam and perencah sesedap rasa.

K siap dah ayam padprik! Dah pi cuba masak! 

#MisiJadiIsteriBerguna